Tuin

Eenvoudig de Portugese Laurier haag snoeien

De Portugese Laurier haag heeft de potentie om in jouw tuin een compacte en dichte haag te worden. Dit zorgt voor privacy en een fijnere luchtcirculatie in de tuin. Daarbij is deze haag wintergroen en echt supersterk! Hiervoor is het wel erg belangrijk om de haag met regelmaat te snoeien.

De Portugese Laurier haag is een soort dat erg snel groeit, maar verder weinig onderhoud nodig heeft. Wil je de Portugese Laurier haag mooi in vorm en compact houden, dan is het belangrijk om eens per jaar te snoeien.

Wanneer moet je snoeien?

De beste periode om de Portugese Laurier haag te snoeien is tegen het einde van de zomer. Het is hierbij een advies om de bovenkant smaller te snoeien, dit zorgt er namelijk voor dat ook de onderkant van de haag voldoende zonlicht krijgt. Wanneer de haag onderaan onvoldoende zonlicht krijgt, zorgt dat voor dode bladeren.

Wanneer de Portugese Laurier haag gesnoeid is, is deze weer sterk de winter ingaat. Wil jij graag dat de laurier minder hoog is? Dan kun je de bovenkant gerust bij snoeien.

Omdat de bladeren van de Portugese Laurier groot zijn is het het beste om met een snoeischaar te snoeien. Op deze manier kunnen takken worden afgeknipt en worden de bladeren niet beschadigd.

Als de laurier heel ver is afgesnoeid is dat geen probleem. Deze haagplant kan namelijk zelf nieuwe takken aanmaken en de haag zal weer snel groen en dicht worden!