Tuin

10 keer mooie groene bloeiende tuin planten

Een van de belangrijkste dingen om op te letten voordat je kamerplanten gaat kopen, zijn de wortels. Voordat je die mooie groene bloeier aanschaft (wat dacht je van deze prachtige pauwenplant?) doe je er verstandig aan om de pot even ondersteboven te draaien. Zonder dat de plant eruit valt natuurlijk. Bekijk het wortelgestel van de plant. Komen die net uit de afwateringsgaten, dan is deze plant de perfecte kandidaat om te scoren. Grote kans dat hij namelijk mooi zal doorgroeien én je krijgt ‘m nog makkelijk uit het standaard potje.

Zijn de wortels al ver uit het potje geschoten? Dan kun je de kamerplant beter laten staan. De kans dat je de wortels beschadigt bij het verpotten is te groot. En beschadigde wortels betekenen dat de plant minder goed zal groeien.

De vingerplant heeft in Hollandse winters bescherming nodig, maar dan heb je ook een mooie groenblijvende plant die bescheiden bloeit. Na de bloei worden er soms besjes gevormd. De bladeren van de plant kunnen wel 40 centimeter groot worden en doen aan vingers denken. De vingerplant moet niet in de wind staan, maar bij voorkeur op een rustig plekje. Een plant waar je met goede zorg jaren plezier van kan hebben.

Hoogte: maximaal 3 meter
Wanneer vingerplant zaaien: voorjaar
Bloeitijd: oktober/november
Latijnse naam: Fatsia Japonica
Soort plant: vaste plant
De vingerplant komt vaak in de tuin terecht als deze te groot wordt als kamerplant.